Búvárszivattyú, csőszivattyú

Búvárszivattyú

Búvárszivattyú fúrt kutakhoz. Miért fúrt kutakhoz? A búvárszivattyú feladata felszínre nyomni a föld alatti vízkészletet. A kútbéléscsövekbe helyezhető szivattyú úgy lett kifejlesztve, hogy hűtése optimális legyen megfelelő beépítési mélység mellett.

A csőbe való helyezés miatt hívják még csőszivattyúnak vagy mélykúti szivattyúnak esetleg csőbúvár szivattyúnak is. Érdemes megvizsgálni a búvárszivattyú felépítését. Minden búvárszivattyú két részből áll. Az egyik a motorrész, a másik a hidraulika rész. A két részt összecsatolva nevezzük búvárszivattyúnak a gépcsoportot. A gépcsoporton belül a motor alul, míg a hidraulika rész felül helyezkedik el. Ezzel a csatolással akár több száz méterről is a felszínre lehet nyomni a vizet.

 

BÚVÁRSZIVATTYÚ HŰTÉSE

Mivel a búvárszivattyú elektromos motorral van hajtva, ami hőt termel, ezt a hőt el kell vezetni. A szivattyú a köpenyén keresztül a hőt átadja a körülötte áramló víznek, ezáltal megfelelően hűtve van a motorrész.

Az optimális hűtés a búvárszivattyú megfelelő beépítési mélységétől függ. A megfelelő hűtést a víz áramlása biztosítja. Ha nincs meg az áramlás, akkor a szivattyú körül a víz felmelegszik. A melegvízben a szivattyú hatásfoka romlik, és egy idő után az üzemelésbe a hőkioldó is beavatkozik.

Hogy kell ezt a hűtést elképzelni? Ha a kutat megfelelően képezték ki, akkor az alsó pár méteren van az iszapzsák, felette a szűrőzött szakasz. Szűrőzést csak a vízadó területre szabad helyezni.

Nyugalmi állapotban a szűrőzött szakaszon érkezik a víz a kútbéléscsőbe, ami felhalad egy bizonyos pontig. Ez a rétegnyomás. Szivattyúzás közben a kútban csökken a vízoszlop és beáll valahova.

Ez az üzemi vízszint. Ezt a szintet kell meghatározni a fúrómesternek próbaszivattyúzással úgy, hogy mekkora vízkivétel mellett (liter/perc), hol van a szint. Ez a szint akkor megfelelő, ha szivattyúzás közben az üzemi szint a szűrőzött szakasz felett van, ami nem mindig lehetséges, vízadó területtől függ. Ha a búvárszivattyút a szűrőzött szakasz felett tudjuk elhelyezni, akkor a szivattyúzott víz elhalad a motorrész mellett, ezáltal mindig friss hideg vízzel tudja hűteni a motorrészt.

 

 

 

BÚVÁRSZIVATTYÚ MÉRETEI

A megfelelő vízszállításhoz megfelelő méretek kellenek. Búvárszivattyúkat 2-3-4-6-8-10-12 colos átmérőben vásárolhatunk. A megfelelő méretű búvárszivattyúhoz tudni kell a kútbéléscső átmérőjét. Minél kisebb a kútbéléscső átmérője, annál korlátozottabb a felhasználási lehetőség. Kisebb kerti kutaknál nincs akkora szerepe a dolognak, mert akár 3 colos méretben, ami 76 mm, akár 90 liter vizet is ki tudunk venni a kútból percenként.

Nagyobb felhasználásnál, ami érinti az ipari felhasználást, már nagyon érdekes lehet a kút átmérője, mert 125-ös béléscsőből maximálisan 400 liter vizet vehetünk ki percenként, ami nem túl sok. Átmérőben 6 collal, ami 147-151 mm átmérő maximálisan 1200 litert tudunk szivattyúzni percenként.

 

BÚVÁRSZIVATTYÚ TELEPÍTÉSE

A legfontosabb, hogy a telepítést érdemes szakemberre bízni, mert egy aprócska hiba tönkreteheti a kutat is. A telepítés során nagyon kell arra figyelni, hogy semmi, még egy csavar sem eshet bele a kútba. A kútba hullott dolgok beszoríthatják a búvárszivattyút, amit igen nehezen vagy egyáltalán nem lehet kivenni a kútból. Pár lépést mindenféleképpen tartsunk be búvárszivattyú telepítésnél.

Első lépés, ha a szivattyú el van látva visszacsapó szeleppel, akkor közvetlenül a szivattyú nyakára ne szereljünk még egy visszacsapó szelepet, hagyjunk el 1 métert. Telepítésnél stabilan kössük össze a termelőcsövet, az elektromos vezetéket és a beeresztő kötelet.

Lehetőleg 30 méternél mélyebb kutaknál használjunk A4 saválló drótkötelet. Az egymáshoz kötözéshez ne használjunk gyorskötözőt. Telepítő szalaggal, 5cm vastag ragasztó szalag (szigetelő szalag) megfelelő. A 100 méter vagy mélyebb telepítéseknél a kötözést 5 méterenként érdemes megtenni. Figyelni kell arra, hogy nagy mélységeknél nem csak a búvárszivattyúnak van súlya.

A termelő cső, ha nincs rendesen rögzítve és műanyag (KPE), a saját súlyától is megtörhet. Nagyobb mélységeknél 100 méter vagy mélyebb telepítésnél a termelő cső közepére visszacsapó szelep beépítése ajánlott. Az elektromos kábeltoldás legyen vízhatlan, nem csak zsugorcsöves, hanem kétkomponensű gyantával kiöntött is. Ez a pár dolog elengedhetetlen a biztonságos búvárszivattyú telepítéshez. Búvárszivattyú telepítés után mindig zárjuk a kút száját!

 

BÚVÁRSZIVATTYÚ KIVÁLASZTÁSA

Búvárszivattyút minden esetben a kút adottságaihoz kell méretezni. A kút maximális vízadása elosztva kettővel lenne az ideális vízszállítás. Egy elkészült kútnál a fúrómester a próbaszivattyúzással megállapítja, hogy hol található az üzemi vízszint, mekkora vízkivétel mellett (liter/perc).

Nyomást illetően nem kell aggódni, mert a búvárszivattyúk emelési magassága terén igen széles kínálatot nyújtanak. Ha nem tudjuk az üzemi vízszintet, akkor a búvárszivattyú szárazra futhat, vagy ha túl mélyre van telepítve, akkor nincs meg a megfelelő hűtése.

Ezekben az esetekben szakember segítségét kell kérni a kút bevizsgálásához. Oldalunkat úgy alakítottuk ki, hogy a szűrő segítségével képbe kerüljön, hogy mekkora teljesítményű szivattyúra lesz szüksége. A szűrő csak irányadó! A végső döntés minden esetben a vásárlóé! Ha bizonytalan a kiválasztás terén, kérheti telefonos segítségünket is.

 

MIRE HASZNÁLHATÓ MÉG A BÚVÁRSZIVATTYÚ?

Mint búvárszivattyú, nem csak a kútból képes a vizet szivattyúzni. Ha a víz kémiailag semleges, tiszta koptató anyagoktól mentes és nem robbanásveszélyes, a búvárszivattyú képes máshonnan is szivattyúzni.

Telepíthetjük tartályokba, vízgyűjtő helyekre, akár vízszintesen is ha a gyártói leírás engedi. Vízszintes telepítés esetén köpenycső használata elengedhetetlen. A köpenycső fogja a víz áramlását kialakítani a búvármotor mellett.

Ha vízszintesen telepítünk búvárszivattyút, akkor alkalmazhatjuk nyomásfokozásra, tűzi víz betáplálására, ipari öntöző berendezések üzemeltetésére, vagy akár árasztásos öntözéshez is.

Mennyi ideig működik a búvárszivattyú?

A búvárszivattyú kiválasztása során nem utolsó szempont, hogy mennyi a termék várható élettartama, amíg nincs rá gondunk. A termékpaletta hatalmas, ha csak a forgalmazót nézzük is, azt azonban pontosan nem lehet előre megjósolni, hogy mennyi a hibátlan működés időtartama. Az biztos, hogy egy minőségi darabbal hosszabb időre számolhatunk, mint egy olcsóbb kategóriás szivattyúval. Abban, hogy melyik a minőségi búvárszivattyú, pedig szakember tud segíteni. A mai világban, ahol az online térben seperc alatt informálódhatunk, egyaránt találhatunk valóban szakmai, segítő szándékú információkat, valamint fals dolgokat, vagy egyszerűen csak olyan segítő szándékú írásokat, amit nem hozzáértő hozott létre. Búvárszivattyú esetében az ár mindenképpen egy minőségi mutató, ugyanis az olcsóbb szivattyú típusoknak vagy a minősége rosszabb, vagy olyan eset is létezik, mikor egy-egy minőségi búvárszivattyú lelhető fel az interneten jóval kedvezőbb áron. Ebben az esetben nagy az esélye, hogy hamisítvánnyal van dolgunk. Ezt l tudjuk szűrni, ha a forgalmazónak egy-egy szakmaibb kérdést is felteszünk a búvárszivattyú tulajdonságaival vagy használatával kapcsolatban. Ezen felül van pár olyan íratlan "szabály", aminek betartásával már a minőségi búvárszivattyú választás útjára léphetünk. Ilyen az, hogy 1 év garancia alá ne adjunk, ha búvárszivattyú vásárlásról van szó. A legtöbb szivattyúra 2-3 év garancia is van, de az 1 év az alapvető. Ezen felül az is elengedhetetlenül fontos szempont, hogy hol tudja javíttatni a megvásárolt szivattyút, ugyanis egy megvásárolt búvárszivattyú esetében országos szervizhálózat áll rendelkezésre abban az esetben, ha valóban szakembertől vásárol minőségi szivattyút. Azt is fontos kiemelni, hogy a telepítés és beüzemelés esetén is szakember segítségét kérje, ugyanis minden szivattyú esetében ezeknek a nem megfelelő elvégzése okozza a meghibásodást. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, évekig élvezheti szivattyújának tökéletes működését. Rendszeres karbantartással 6 évig, szervizeléssel pedig 12 évig is. Ez házi vízellátók esetében 10 év, frekvencia vezérlésű fűtési keringető szivattyúk esetében pedig még 20 év is lehet.

 
A búvárszivattyú működése

Búvárszivattyú választás esetén fontos szempont a szükséges feladat elvégzéséhez választott teljesítmény, valamint tudni kell a nyomómagasság szintjét is, vagyis tisztában kell lenni azzal, hogy mekkora mennyiséget kell mozgatni. Anélkül, hogy figyelembe vennénk a nyomómagasságot, probléma is felmerülhet a víz felszínre jutása közben, tehát a búvárszivattyú meghibásodásához vezetne.

Szintén egy fontos szempont az is, hogy milyen kémiai összetételű közeggel fog érintkezni az adott szivattyú, mivel nem csak tiszta víz szállítására lehet alkalmas egy szivattyú. Ezen felül más környezeti hatás, mint a hőmérséklet, maximális szemcseméret sem elhanyagolható szempont. Bár a búvárszivattyú nagyon szívós kis szerkezet, van, ami nála sem előnyös. Ilyen az, ha a tulajdonosa a használati utasítását csak a beüzemelés után nézi meg, és nem helyesen kerül bekötésre a szivattyú. A megfelelő bekötés biztos alapja annak, hogy megfelelően és hosszú ideig működjön a szerkezet. Ehhez a legjobb döntés szakember segítségét kérni. A motorvédő használata szintén nagyon előnyös, mert ügyel a villanymotor élettartamára. Összességében a búvárszivattyú használata nagyon takarékos, ugyanis nagyon kevés energiát táplál. Nagy előnye még, hogy használata halk, karbantartása kb. 2 évente igényel minimális energiát szakember által, amire azért van szükség, hogy a nagyobb meghibásodásokat elkerüljük. A fagymentesítése és a légtelenítése is egyszerű.

A Pedrollo búvárszivattyú bemutatása

A csúcskategóriás Pedrollo szivattyú egy minőségi gépezet, ami fúrt kutakhoz alkalmazható, minden esetben a víz áramlása hűti le. Méretben három fajta közül is választhatunk: a 3 colos, 3SR Pedrollo búvárszivattyú 76 mm átmérővel 90-100 mm-es kútcsövekhez ideális, a 4BLOCK vagy a 4SR Pedrollo búvárszivattyú széria pedig a 125 mm-es kútcsövekhez ideális. Ipari változatok esetében a 6 colos 147 mm átmérőjű és a 6SR típus választható. Minden esetben csúcsminőséget kapunk, ha Pedrollo márkájú búvárszivattyúra esik a választás. A kútbéléscső lesz az, ami meghatározza, hogy melyik az ideális választás. A 3SR fajtát, ami 3 colos és 90-100 mm-es kútcsövekbe telepíthető, indító dobozzal kell működtetni. Ebben a dobozban a kondenzátor és a hőkioldó megtalálható. 2700-2400 l vízmennyiség felhasználás esetén az ezen tulajdonsággal rendelkező Pedrollo szivattyúk tökéletesen használhatók. A 4BLOCK változat 125 mm-es kutakhoz tökéletes. A nevében megtalálható, hogy 4 colos, valamint monoblokkos is. Belső kondenzátorral, 20 m-es elektromos kábellel felszerelt, valamint telepítése és üzemeltetése nagyon egyszerű. A tömítés nagyon ellenálló a homok koptatásával szemben ennél a búvárszivattyú típusnál. A Pedrollo 4SR búvárszivattyú típus esetén a hidraulikához csatlakoztatni lehet a motorrészt, aminek köszönhetően azonnal ki lehet cserélni a részegységet, ha meghibásodna a szivattyú. Ezáltal nagyon gyorsan javítható és gazdaságos is. Kimondhatjuk, hogy ez a leghasznosabb búvárszivattyú a Pedrollo gyártmányok közül, főleg, hogy a magas ásványianyag tartlmú szivattyúzott víz esetén is nagyon ellenálló más szivattyúkkal szemben. Az ő nagytestvére pedig a 6SR, ami ipari használatra is alkalmas tűzi víztározók vagy árasztásos öntözés esetén, mivel nagyon nagy teljesítményű.

Pedollo búvárszivattyú kisokos

A búvárszivattyú fúrt kutakhoz ideális, valamint a víz áramlása hűti le. Pedrollo típuson belül 3 féle búvárszivattyú közül tudunk választani teljesítménytől, alkalmazási területtől és mérettől függően. A 3 colos 90-100 mm-es kútcsövekhez alkalmas, a 3SR típus 76 mm átmérővel rendelkezik, a 4BLOCK vagy a 4SR pedig 125 mm-es kútcsövekhez alkalmazható, ipari változatókból, ami 6 colos, pedig a 6SR szériából tudunk választani, ami 147 mm átmérővel rendelkezik. A kútbélcső átmérője határozza meg, hogy melyik búvárszivattyú alkalmas egy kúthoz. A 3 colos Pedrollo 3SR búvárszivattyú 90-100 mm-es kútcs9vekbe való, amit indítódoboz segítségével lehet üzemeltetni, hiszen ebben a dobozban van a kondenzátor és a hőkioldó. Olyan helyen tökéletesen működik, ahol 2700-5400 l a felhasználandó vízmennyiség, ugyanis ekkor 120 m-es emelési magasságot teljesít, ha a nyomásigényt nézzük. Ha a vízszállítást és az emelési magasságot vesszük figyelembe, ez a fajta Pedrollo szivattyú folyamatos fejlesztés alatt áll a gyártó által. A 4BLOCK Pedrollo búvárszivattyú 125 mm-es kutakhoz használatos. Nevében is megtalálható, hogy 4 colos, monoblokkos. 20 m elektromos kábellel van felszerelve, így használata bárhol gördülékeny lehet, ezen felül pedig kondenzátor is van benne. Hatalmas előnye, hogy lakossági vásárlók számára is rendkívül felhasználóbarát mind a telepítése, mind a beüzemelése. Azonban ez még nem minden, ugyanis a tömítése nagyon minőségi, hatalmas ellenállóképességgel. Használata tökéletes szolgálatot nyújt locsoláshoz vagy bármihez, ami lakossági felhasználáshoz kell. A 4 SR típus a NEMA szabvány szerint lett gyártva, ahol a hidraulikához csatlakoztatni lehet a motorrészt. Ez azt jelenti, hogy a részegység meghibásodása esetén azonnal lehet cserélni azt. Két változata a 220 és a 400 V-os. A 200 V-os külső kondenzátoros, amihez szükség van szivattyú indító dobozra. Amennyiben a szivattyúzandó víz ásványanyag tartalma magasnak bizonyul, ez a fajta Pedrollo szivattyú akkor is megbirkózik a feladattal, nem is akárhogy. Az ipari felhasználásra tervezett 6SR nagytesó tűzi víztározók töltésére vagy árasztásos öntözés esetében is alkalmazható, ugyanis nagy emelési magassága van.

Mi van akkor, ha a búvárszivattyú nyomáskapcsolója nem kapcsol ki?

A mechanikus búvárszivattyú nyomáskapcsolón állítható a ki-, és bekapcsolási érték. A legnagyobb hátránya ennek a búvárszivattyú vezérlőnek, hogy ránézésre nem lehet megmondani a használatával, hogy mikor üzemel a búvárszivattyú. A búvárszivattyú nyomáskapcsoló a búvárszivattyúk mellett használható még száraz beépítésű, felszíni szivattyúknál, valamint hidrofor tartály kíséretében is nagyon hasznos tud lenni. A nyomáskapcsoló alapvetően egy hasznos kis találmány, azonban benne van a pakliban, mint mindennel, hogy meghibásodik. Ilyen lehet az, amikor a búvárszivattyú nyomáskapcsolója nem kapcsol ki. Ebben az esetben természetes, hogy az az első kérdés, mi okozhatja a meghibásodást. Ennek persze több oka lehet, de a leggyakoribb a berohadás, aminek oka pedig a rozsdásodás. A másik probléma lehet még, ha a búvárszivattyú nem tudja teljesíteni a a kikapcsolási értékhez szükséges nyomást. A búvárszivattyú, ami nyomáskapcsoló műszerrel felszerelt, azért nem áll le a legtöbbször, mert a búvárs

E-szivattyú ajánlásával
melegvizes-buvarszivattyu
Feszültség: 3x400 V
Teljesítmény: 22 kW-ig
Emelőmagasság: 278 m-ig
Szállítási teljesítmény: 1000 liter/perc-ig
Jótállás 2 év
Átmérő: 6 col-147mm
Búvárszivattyú, csőszivattyú
Leo 3XRm 2/8 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 180 W
Emelőmagasság: 34-14 m
Szállítási teljesítmény: 5-45 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76 mm
Leo szivattyú
63.794 Ft
Leo 3XRm 2/11 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 250 W
Emelőmagasság: 46-20 m
Szállítási teljesítmény: 5-45 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76 mm
Leo szivattyú
67.963 Ft
Leo 3XRm 2/15 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 63-27 m
Szállítási teljesítmény: 5-45 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76 mm
Leo szivattyú
74.634 Ft
LEO 3XRm 3/16 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 60-23 m
Szállítási teljesítmény: 20-60 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
81.167 Ft
LEO 3XRm 4/12 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 49-15 m
Szállítási teljesítmény: 10-90 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
82.455 Ft
búvárszivattyú 51mm átmétő
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 47-18 m
Szállítási teljesítmény: 2-16 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 51 mm
Leo szivattyú
88.900 Ft
E-szivattyú ajánlásával
LEO 3XRm 2/21 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 89-38 m
Szállítási teljesítmény: 5-45 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
91.312 Ft
LEO 3XRm 3/21 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 750 W
Emelőmagasság: 79-31 m
Szállítási teljesítmény: 20-60 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
93.536 Ft
LEO 3XRm 4/16 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 750 W
Emelőmagasság: 66-21 m
Szállítási teljesítmény: 10-90 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
94.405 Ft
LEO 3XRm 2/27 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 750 W
Emelőmagasság: 114-49 m
Szállítási teljesítmény: 5-45 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
95.899 Ft
LEO 3XRm 3/31 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 1100 W
Emelőmagasság: 116-45 m
Szállítási teljesítmény: 20-60 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
115.913 Ft
LEO 3XRm 4/24 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 1100 W
Emelőmagasság: 99-31 m
Szállítási teljesítmény: 10-90 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
116.980 Ft
LEO 3XRm 2/38 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 1100 W
Emelőmagasság: 160-69 m
Szállítási teljesítmény: 5-45 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
119.388 Ft
LEO 3XRm 3/37 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 1500 W
Emelőmagasság: 139-54m
Szállítási teljesítmény: 20-60 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
135.649 Ft
LEO 3XRm 4/28 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 1500 W
Emelőmagasság: 115-36m
Szállítási teljesítmény: 10-90 liter/perc
Jótállás 1 év
Átmérő: 3"-76mm
Leo szivattyú
136.230 Ft
DAB Ameira S4 2/7 400V búvárszivattyú
DAB Ameira S4 2/7 400V búvárszivattyú
Feszültség: 3x400 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 44-18 m
Szállítási teljesítmény: 10-50 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
151.000 Ft
DAB Ameira S4 3/6 400V búvárszivattyú
DAB Ameira S4 3/6 400V búvárszivattyú
Feszültség: 3x400 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 32-13 m
Szállítási teljesítmény: 20-70 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
154.759 Ft
DAB Ameira S4 2/7 búvárszivattyú
DAB Ameira S4 2/7 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 44-18 m
Szállítási teljesítmény: 10-50 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
155.089 Ft
DAB Ameira S4 4/4 400V búvárszivattyú
DAB Ameira S4 4/4 400V búvárszivattyú
Feszültség: 3x400 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 25-11 m
Szállítási teljesítmény: 30-90 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
156.078 Ft
DAB Ameira S4 3/6 búvárszivattyú
DAB Ameira S4 3/6 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 32-13 m
Szállítási teljesítmény: 20-70 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
158.829 Ft
E-szivattyú ajánlásával
4b55
4BLOCK5
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 45-18 m
Szállítási teljesítmény: 10-60 liter/perc
Jótállás 3 év
Átmérő: 98 mm
Szivattyúk
159.900 Ft
DAB Ameira S4 4/4 búvárszivattyú
DAB Ameira S4 4/4 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 370 W
Emelőmagasság: 25-11 m
Szállítási teljesítmény: 30-90 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
160.149 Ft
Dab Ameira S4 2/10 400V búvárszivattyú
Dab Ameira S4 2/10 400V búvárszivattyú
Feszültség: 3x400 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 62-26 m
Szállítási teljesítmény: 10-50 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
161.138 Ft
DAB Ameira S4 3/9 400V búvárszivattyú
DAB Ameira S4 3/9 400V búvárszivattyú
Feszültség: 3x400 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 47-20 m
Szállítási teljesítmény: 20-70 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
163.999 Ft
DAB Ameira S4 4/7 400V búvárszivattyú
DAB Ameira S4 4/7 400V búvárszivattyú
Feszültség: 3x400 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 44-19 m
Szállítási teljesítmény: 30-90 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
166.199 Ft
Dab Ameira S4 2/10 búvárszivattyú
Dab Ameira S4 2/10 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 62-26 m
Szállítási teljesítmény: 10-50 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
168.179 Ft
DAB Ameira S4 6/5 400V búvárszivattyú
DAB Ameira S4 6/5 400V búvárszivattyú
Feszültség: 3x400 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 28-10 m
Szállítási teljesítmény: 40-140 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
169.608 Ft
E-szivattyú ajánlásával
Pedrollo 4 block 2/9
Pedrollo 4 block 2/9
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 67,5-26,5 m
Szállítási teljesítmény: 10-60 liter/perc
Jótállás 3 év
Átmérő: 98 mm
Szivattyúk
169.900 Ft
DAB Ameira S4 3/9 búvárszivattyú
DAB Ameira S4 3/9 búvárszivattyú
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 47-20 m
Szállítási teljesítmény: 20-70 liter/perc
Jótállás 2 év
Átmérő: 4"-98mm
Dab szivattyú
171.038 Ft
1. oldal / 8