Grundfos Scala

Grundfos Scala 

A Grundfos Scala egy olyan innovatív megoldás házi vízellátásra, ami a legnagyobb komfortérzetet nyújtja felhasználójának. Nyomásfokozásra, vagy felszívást végezve vízrendszerek betáplálására alkalmas technológia. A készülék legnagyobb előnye a mechanikus házi vízellátókkal szemben, hogy nincs be- és kikapcsolási érték. A szivattyú a hálózatban érzékeli a nyomást, és ahhoz képest állítja a szivattyú fordulatszámát, (Grundfos Scala 2 esetén). A hálózatban a nyomásesést a másodperc tört része alatt érzékeli, vagyis a felhasználó úgy érzi, mintha a rendszerben a nyomás mindig állandó lenne. Nem számít, hogy a lakásban éppen hány csapot nyitnak ki, a szivattyú a korlátok között mindig úgy állítja a fordulatot, hogy az az előre beállított nyomásértéket fogja tartani a vízhálózatban. Mindez csak a Grundfos Scala 2 szériára igaz. A Grundfos Scala 1 széria egyszerű nyomáskapcsolóval ellátott rendszer ami 1,5 báron bekapcsol, kikapcsolási értéke a szivattyú teljes emelési magassága. 
 

Grundfos Scala beüzemelése

 
Ha a szivattyúval felszívást kell végezni, tehát kútból vagy vízgyűjtő tartályból kell felszívni a vizet, akkor a szívócsövet lábszeleppel kell ellátni és fel kell tölteni vízzel az indítás előtt. A Grundfos Scala feltöltő és csatlakozási hollandikat kézzel kell meghúzni, nincs szükség erőteljes kulcsos meghúzásra. A feltöltés után a rendszerben ki kell nyitni egy csapot, és el kell indítani a készüléket. Hamar, 5-10 mp belül a csapon meg kell jelennie a víznek. Ha nem jelenik meg, a feltöltést meg kell ismételni. A Grundfos Scala beüzemelése nem bonyolult feladat, de a menetes idomokat tökéletesen tömíteni kell, mert ha a készülék szivárgást érzékel, le fogja állítani magát. 
Ha a Grundfos Scala 2 automata házi vízellátót nyomásfokozásra használjuk, akkor figyelni kell a belépő víznyomásra (ráfolyási nyomás vagy hozzáfolyási nyomás). Bár, ha ez a nyomás túl nagy lenne, nem kellene a nyomásfokozás. A ráfolyási nyomás ne legyen több, mint 4 bár. 
A Grundfos Scala 2 automata házi vízművek a frekvencia vezérlő panelen kívül el vannak látva egy hidrofor tartállyal, amiben előfeszítő nyomásnak kell lenni. Ezt a nyomást ellenőrizni kell 3-6 havonta. Ha a készülék hidrofor tartályában nincs megfelelő előfeszítő nyomás, az befolyásolhatja a készülék normális működését. A javaslatunk az, hogy független hidrofor tartállyal is érdemes ellátni a vízhálózatot, legalább 20-24 literessel. 
Grundfos Scala 1 3-45
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 720 W
Emelőmagasság: 34,9-13,7 m
Szállítási teljesítmény: 16-75 liter/perc
Jótállás 2 év
Decibel: csendes
Grundfos Scala
199.000 Ft
Grundfos Scala 1 3-45 nyomásfokozó
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 910 W
Emelőmagasság: 40,4-7,4 m
Szállítási teljesítmény: 20-90 liter/perc
Jótállás 2 év
Decibel: csendes
Grundfos szivattyú
211.000 Ft
Grundfos Scala 1 5-55 nyomásfokozó
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 1200 W
Emelőmagasság: 50,6-9,6 m
Szállítási teljesítmény: 16,6-116 liter/perc
Jótállás 2 év
Decibel: csendes
Grundfos szivattyú
239.000 Ft
Grundfos Scala2 3-45 nyomásfokozó
Feszültség: 230 V
Teljesítmény: 550 W
Emelőmagasság: 45-10 m
Szállítási teljesítmény: 5,5-74 liter/perc
Jótállás 2 év
Decibel: csendes
Grundfos szivattyú
264.700 Ft